Πανελλήνιες Εξετάσεις

Για τους μαθητές της γ΄ λυκείου

Πανελλήνιες

Στις παρακάτω σελίδες θα βρείτε τα θέματα των πανελληνίων εξετάσεων στα αρχαία, τη νεοελληνική γλώσσα και την ιστορία. Θα βρείτε ακόμη προτεινόμενα θέματα και ασκήσεις που θα βοηθήσουν τον υποψήφιο στα μαθήματα αυτά.

Για όποια απορία ή βοήθεια χρειαστείτε στα θέματα αυτά μπορείτε να στείλετε το μήνυμά σας. Το συντομότερο δυνατόν θα σας απαντήσω.


Αρχαία Ελληνικά

​​Παραφράζοντας τα λόγια του Κορνήλιου Καστοριάδη πως ο πολιτισμός είναι εμπειρία, θα πω ότι τα αρχαία ελληνικά είναι εμπειρία πολιτισμού. Για αυτό ακριβώς το λόγο δεν είναι μόνο γραμματική, συντακτικό ή λεξιλόγιο, αλλά κυρίως περιεχόμενο. ​

Δείτε τα θέματα

Νεοελληνική Γλώσσα

 Έκθεση – Έκφραση σημαίνει να μάθεις να εκθέτεις τις απόψεις σου, να τις αναλύεις, να πείθεις για την αλήθεια τους, να αντικρούεις αντίπαλες απόψεις, να εκφράζεις τα συναισθήματά σου.

Έκθεση σημαίνει πολλά. Γι΄ αυτό η έκθεση δεν είναι απλά ένα μάθημα. Έκθεση είσαι εσύ ο ίδιος.

Δείτε τα θέματα

Ιστορία

“Η ιστορία δε γράφεται μια φορά αλλά για πάντα”.

Στο μάθημα δε βλέπουμε απλά τι, πότε και πού έγινε αλλά καταλαβαίνουμε γιατί έγινε και ποιες συνέπειες είχε. Η ανάλυση των πηγών και η σύγκρισή τους είναι αυτό που μας ενδιαφέρει. Κι εδώ είναι η ομορφιά του μαθήματος της Ιστορίας…να μπορούμε να είμαστε καλύτεροι από ό,τι στο παρελθόν!

Δείτε τα θέματα