Ποια είμαι

Ποια Είμαι

Λίγα λόγια για μένα

Ονομάζομαι Αντιγόνη Παπαδοπούλου και είμαι καθηγήτρια φιλόλογος. Διδάσκω περισσότερο από 20 χρόνια αρχαία ελληνικά, έκθεση και ιστορία σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Σε αυτή τη σελίδα θα βρείτε κάποιες πληροφορίες για μένα. Τι έχω μάθει, τι διδάσκω και πως εργάζομαι με τους μαθητές μου.

Η εκπαίδευση δεν σταματά ποτέ

Είναι σημαντικό για τον κάθε άνθρωπο να συνεχίζει να εκπαιδεύεται σε αυτά που ήδη γνωρίζει. Η μελέτη κ΄ εκβάθυνση στα αντικείμενα που διδάσκω δεν έχει σταματήσει ποτέ, ενώ μόλις πρόσφατα τελείωσα τη μεταπτυχιακή μου εκπαίδευση επάνω στην Ειδική Αγωγή.

Συνεχίζω να βρίσκομαι δίπλα στους μαθητές. Να αφουγκράζομαι τις ανάγκες τους και να ανταπεξέρχομαι σε αυτές.

Αντιγόνη Παπαδοπούλου,
καθηγήτρια Φιλόλογος
Σπουδές κ΄ εργασία

Ποια είμαι

Εργασία

Εργάζομαι ως καθηγήτρια φιλόλογος κάνοντας ιδιαίτερα μαθήματα από το 1992. Μέσω του εκπαιδευτικού οργανισμού “School of Languages” και της Ν.Ε.Λ.Ε. Ανατολικής Αττικής έχω διατελέσει εκπαιδεύτρια ελληνικών σε στελέχη πολυεθνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Από το 1997 έως και το 2018 ήμουν συνιδιοκτήτρια των φροντιστηρίων “Πρίσμα” στο Μαρούσι και “Αρωγή για το λύκειο” στους Αγίους Αναργύρους, καθώς και υπεύθυνση του τομέα ανθρωπιστικών σπουδών σε καθένα από αυτά.

Τα σχολικά έτη 2018-2020 στελέχωσα το Ιδιωτικό Λύκειο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Εκεί δίδαξα σε όλες τις τάξεις και σε όλα τα μαθήματα του λυκείου. Παράλληλα, συμμετείχα ως βαθμολογήτρια πανελληνίων εξετάσεων στο μάθημα της ιστορίας.

Σε όλη αυτή τη περίοδο συνέχισα να κάνω ιδιαίτερα μαθήματα ή μαθήματα σε group. Από το 2016 ξεκίνησα και συνεχίζω έως σήμερα διαδικτυακά μαθήματα εξ΄ αποστάσεως.

Σπουδές

  • Πτυχιούχος του Αρχαιολογικού Τμήματος της Φιλοσοφικής σχολής του ΕΚΠΑ (1991)
  • Πρόγραμμα κατάρτησης νέων φιλολόγων σε σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας της ελληνικής ως ξένης γλώσσας (ΕΚΠΑ, 1993)
  • Επιμορφωτικό πρόγραμμα διδασκαλίας παιδιών με δυσλεξία (Κέντρο Ψυχολογικών Μελετών, 1993)
  • Πιστοποίηση επιμόρφωσης στις μθησιακές δυσκολίες (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, 2017)
  • Πιστοποίηση μεταπτυχιακού προγράμματος επιμόρφωσης στην ειδική αγωγή κ΄ εκπαίδευση (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, 2018)
  • Πιστοποίηση μεταπτυχιακού προγράμματος επιμόρφωσης στη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης γλώσσας (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, 2020)

Συγγραφικό έργο

Έχω συγγράψει πλήρη εκπαιδευτικά βοηθήματα στα μαθήματα που διδάσκω για όλες τις τάξεις του λυκείου. Καθώς και φροντιστηριακές σημειώσεις για όλες τις τάξεις του γυμνασίου.

Δείτε τα βιβλία.

Σχέση εμπιστοσύνης με τους μαθητές

Η σχέση εμπιστοσύνης και σεβασμού που αναπτύσσω με τους μαθητές μου, βοηθά αποτελεσματικά στο να τονώσουν την αυτοεκτίμηση και την αυτοεικόνα τους και να επιτύχουν τους στόχους τους, καταθέτοντας τον καλύτερο εαυτό τους.

Ένας μεγάλος αριθμός των μαθητών μου στοχεύουν κάθε χρόνο και πετυχαίνουν την
είσοδό τους σε υψηλόβαθμες σχολές ή σχολές πρώτης προτίμησης.

Έχετε ερωτήσεις;

Επικοινωνήστε μαζί μου

Μη διστάσετε να στείλετε μήνυμα ή να με καλέσετε. Με μια εκτενέστερη επικοινωνία θα δούμε την ιδανικότερη λύση για ό,τι χρειάζεστε.